Neszeneked sport!

2012.09.07. 20:22

Ezen a héten valahogy nem akart összejönni a sport, pedig minden napra akad valami:

  • hétfőn futok
  • kedden foci
  • szerdán úszás
  • csütörtökön futok (és/vagy bringa)
  • pénteken foci.

Namost ez eddig úgy nézett ki, hogy múlt hét óta köhögök, ezért a futásokat kihagytam. Focizni sem mentem kedden, mert jobb a békesség. Ugrott a szerda is, mert ki szeret más bacijaiban úszkálni? Csütörtökön rászántam magam és elindultam tekerni, a táv nem volt nagy, kb. 20 km. El is kötöttem egyet a suli vasparipái közül, így együtt indultam a kiscsapattal, majd azt vettem észre 5-6 km után, hogy ott is kavicsosnak hallatszik az út a gépsárkány alatt, ahol sima aszfalt van. Hurrá, hátsó defekt! Miután szemrevételezéssel megállapítottam a szomorú tényt, közöltem az utolsó tekerővel a helyzet, majd elindultam vissza. Féltávnál szembekocsi lelassít, ablak le, Nikolaj, a zenetanár jött arra a kombijával, mint utólag kiderült nem véletlenül. Legalább nem kellett végig sétálnom.

Szerző: danmarci

Ívhossz

2012.09.06. 21:31

rodding_s_-6219_1346959841.jpg_600x402

Ha már ma úgyis a korlátokról írtam...

Cogito ergo sum

2012.09.06. 21:24

Nyilván Te is ismered ezt az unalomig ismételt mondatot. Nem azért lett a post címe, mert időközben einstein-i teóriákat döntögetek tízpercenként, hanem mert egyre többször elmélkedem azon, hogy mi az oka annak, hogy ekkora különbségek vannak az itteni és a hazai fiatalság között.

In medias res...

Najó, csapjunk a lecsóba. Megpróbáltam elképzelni, mi lenne, ha a jelenlegi Magyarországon lenne valami Højskole-szerűség. Gimi után a frissen érettségizett fiatalok egy teljesen vegyes csoportja szemeszter erejéig összegyűlik valahol vidéken, és különböző órákon vesz részt, illetve csiszolja zenei- és/vagy kézügyességét. Meanwhile az iskola fogad a 40 dalia és leány közé cca 10 külföldit Európa minden szegletéből. Vajon azok a delikvensek hogyan illeszkednének be? Ki beszélne velük? Hogy értsd mire gondolok: megannyi hallgatónak azért nincsen diplomája, mert lusta volt (és/vagy leszarta és/vagy egyéb kifogások) megcsinálni a nyelvvizsgáját. Középfokon, angolból. Abból a nyelvből, amit gyakorlatilag nem tudsz elkerülni. Azaz elvégezte az adott felsőoktatási intézmény adott képzését, de egy nyelvből nem volt képes írásban és szóban legalább 60-60%-ot teljesíteni. Tudom, nem általános, de nagy tételben fogadnék rá, hogy mindenki tudna mondani legalább egy embert, aki a fentebbi tünetekkel rendelkezik.

süti beállítások módosítása